Tweedehands kopen en verkopen

Spullen kopen
Nieuwe spullen zijn vaak duur. Zeker als je iets groots nodig hebt. Denk maar eens aan een complete baby uitzet of een eettafel met stoelen of een kast. Gelukkig kun je deze spullen ook tweedehands kopen. Ook al hebben deze spullen al een eerder leven gehad, ze hebben vaak niks geleden. Zo hebben wij de box, het ledikantje met kast en commode die wij nodig hadden omdat er een baby aan kwam tweedehands gekocht. Bij de vorige eigenaren hadden er al twee kinderen gebruik van gemaakt. Zie je het er vanaf?
Nee, de spullen zien er uit als nieuw en hebben hooguit een extra sopbeurtje nodig. Bij ons hebben nu ook twee kinderen gebruik gemaakt van deze spullen. Nu onze jongste te groot is geworden voor de box verkopen we hem weer door. Deze box heeft al vier kindjes overleeft en ziet er nog steeds uit als nieuw. Zo ook het ledikantje en de rest. Dit soort spul wordt nou eenmaal degelijk gemaakt. Nieuw kopen is dan vaak niet nodig en kost vooral veel geld.

Tweedehands kopen om geld te besparen is één ding, maar je kunt op deze manier ook geld verdienen. Doe maar eens een rondje door je huis. Hou grote opruiming en inspecteer de zolder. Grote kans dat je spullen tegenkomt die je niet meer gebruikt. Weggooien kan altijd. Verkopen is beter.

Waar kun je spullen verkopen?
Zet een advertentie op Marktplaats en Speurders. Je kunt hier alles opzetten. Soms gaat het heel snel en heb je zo een koper voor je spullen. Maar het kan ook even duren. Is je advertentie te ver gezakt? Haal hem er af en zet hem er opnieuw op.

Boeken kun je ook op bol.com zetten. Onze ervaring is dat boeken op bol.com sneller verkopen dan bijvoorbeeld op Marktplaats en Speurders. Mensen die naar bol.com gaan zijn gericht op zoek naar boeken. Als het gezochte boek tevoorschijn komt krijgt de bezoeker gelijk de tweedehands opties.

Hang eens een briefje op bij verschillende supermarkten in de omgeving. Veel supermarkten hebben een advertentiebord waar geregeld op gekeken wordt. Een advertentie in het buurtkrantje is een goede manier om potentiële kopers nog beter te bereiken. Als je een advertentie op marktplaats, speurders, de supermarkt en het buurtkrantje hebt, is de kans dat je iets verkoopt alleen maar groter.

Heb je heel veel spullen om te verkopen? Verkoop ze dan tijdens de koninginnemarkt, jaarmarkt of een rommelmarkt. Sommige steden en dorpen organiseren een garageverkoop. Dit houdt in dat de mensen van één buurt hun spullen verkopen. Ze zetten de spullen op de oprit. Mensen weten dat er een garageverkoop is in die buurt door de reclame die vantevoren gemaakt is.
Is er bij jouw in de buurt geen garageverkoop, maar vind je het wel een goed idee? Organiseer er dan één met je buren.

En dan heb je nog de optie om je speelgoed te verkopen tijdens een speelgoedbeurs. Bij sommige beursen kun jezelf staan, maar je hebt ook beursen waarbij de organisatoren het speelgoed verkopen. Je kunt vantevoren je speelgoed inleveren. Een deel van de opbrengst is voor de organisatoren en een ander deel voor jezelf. Op deze manier hebben wij een paar maanden terug twee dozen speelgoed verkocht. Op een stuk of drie dingen na alles kwijt en zo’n vijftig euro verdiend.

Wat je met speelgoed kan, kan je ook met kleding. Naast een kledingbeurs kun je ook kleding aanbieden aan een tweedehandskledingwinkel. Zoek vantevoren de voorwaarden van de tweedehandskledingwinkel in jouw buurt op. Ze hebben vaak bepaalde dagen en tijden voor het inleveren van kleding en nemen niet alle kleding aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*