Online foto’s en fotogeschenken

Met de komst van digitaal en internet is het laten afdrukken van je foto’s nog nooit zo makkelijk geweest. Je zet je foto’s op de computer en online kun je een bestelling plaatsen om ze af te laten drukken in verschillende formaten.

Je kunt natuurlijk ook een foto laten drukken op produkten, zoals een puzzel, schort, mok of muismat. En wat dacht je van een kalender? Elke maand krijgt een andere foto. Zo krijgt de kalender een eigen persoonlijk tintje. En dan kun je natuurlijk ook een foto groot op canvas af laten drukken. Behalve een foto is het vaak ook mogelijk om een tekst op het fotoprodukt te plaatsen. Teksten als superoma/opa/papa/mama of voor de liefste oma/opa/papa/mama doen het altijd goed.

Vroeger kon je niet anders dan foto’s laten afdrukken en deze zelf in een album plakken. Iets wat nog steeds goed kan. Maar je kunt ook een digitaal album maken.

Er zijn aanbieders die alleen online hun diensten aanbieden. De foto’s en fotoprodukten worden dan per post naar je huisadres gestuurd. Er zijn ook aanbieders met een winkel, zoals, Hema, Blokker en Primera. Je hebt dan de optie om je bestelling in de winkel op te halen (dit scheelt meestal in de verzendkosten).

Voordat je een bestelling plaatst bij een willekeurige aanbieder is het altijd verstandig om deze eerst met elkaar te vergelijken. Ook al zijn foto’s bij aanbieder A goedkoper, een canvas kan bij aanbieder B weer voordeliger zijn en een fotoboek kan dan weer voordeliger bij aanbieder C zijn.

Voor een goede vergelijking heb ik een aantal aanbieders bij elkaar gezet.

Foto’s afdrukken

Aanbieder   prijs
Fotogeschenk  
Fotoklein   Vanaf 7 cent
Hema   Vanaf 9 cent
Primera   Vanaf 11 cent
Blokker   Vanaf 15 cent

Foto’s op canvas

Aanbieder maat prijs
Fotogeschenk 20×30 € 13,39
Fotoklein 20×30 € 14,99
Hema 20×30 € 17,95
blokker 20×30 € 17,99
primera 20×30 € 29,95

Fotoboeken

Aanbieder maat prijs
Fotogeschenk A4 € 4,95
Primera A4 € 15,95
Hema A4 € 17,95
Blokker A4 € 17,99
Fotoklein A4 € 17,99

Zoals je kunt zien is het fotoboek van fotogeschenk een stuk goedkoper dan de rest. Dit fotoboek bevat minder pagina’s. Je kunt een boek vanaf 12 bladzijden bestellen. Bij bijvoorbeeld de Hema is het minum aantal bladzijde 24 en bij de Blokker zijn dit er 20. Ook kan er een verschillen zitten in de kwaliteit van het papier en het binden van het fotoboek.

Door onder andere acties kunnen prijzen afwijken. Wil je zeker weten wat de actuele prijs is, dan kun je het beste kijken op de site van de aanbieder.–>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*