kado’s met kerst, hebben wij dat nodig?

Sinterklaas is de tijd van kado’s. Zelf hebben wij het klein gehouden. Er zijn zoveel plekken waar sinterklaas gevierd wordt. Denk maar eens aan buurtvereniging, werk, beide opa’s en oma’s en als er nog een overgrootopa en oma is willen deze vaak ook nog iets doen. Kinderen krijgen in deze periode zo’n overdosis aan kado’s dat ze van gekheid niet meer weten waar mee te spelen. Om het nog wat overzichtelijk te houden zou je een paar kado’s weg kunnen zetten. Zo hebben ze later in het jaar ook nog iets nieuws.


Zo als wij sinterklaas vieren, wordt er in de vs kerst met de kerstman gevierd. Het is gebruikelijk dat er met kerst kado’s onder de kerstboom te vinden zijn. Heel gezellig natuurlijk, maar wat gebeurd er nou de laatste jaren steeds vaker? Wij Nederlanders laten de kerstman ook toe in ons huis. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die dan de Sinterklaas niet toe laten. Maar er zijn ook mensen die het beide doen. Dan vraag ik me eigen af of dat in deze tijd van crisis en zuinig aan doen wel kan. En wat dacht je van de kinderen? Wat voor boodschap krijgen zij mee? Het gaat om de kado’s, hoe duurder, hoe beter?

Vroeger vierden mijn ouders alleen sinterklaas. Kerst werd natuurlijk ook gevierd, maar de kerstman hoorde daar niet bij. Met kerst eten we gezellig als gezin samen. Soms werden de opa’s en oma’s ook uitgenodigd. Vaak gingen we s’middags bij de opa’s en oma’s op bezoek. Gezellig samen zijn met alle tantes, ooms, nichtjes en neefjes. Met zijn allen die kerstfilm zien en dan s’avonds was het tijd voor gourmet of fondue. Dit deden we alleen met kerst, waardoor het extra speciaal was. Met kerst ano nu gaan wij met ons gezin eerste kerstdag naar de ene opa en oma en tweede kerstdag naar de tweede opa en oma. En als er tijd is gaan we nog even langs overgrootopa en oma. Gaat het daar tenslotte niet om? Het gezellige samenzijn met de familie en even tijd voor elkaar?

Ook zonder kado’s kan het heel gezellig zijn, misschien nog wel veel gezelliger. Want geloof me kinderen worden niet leuker als ze alleen maar kado’s krijgen.

Even wat cijfertjes:
Gemiddeld geven wij 448 euro uit aan kerst 2011. 235 euro wordt besteed aan kado’s, 159 euro voor eten en drinken en dan nog 35 euro voor reizen en 18 euro voor de versiering.

Toch geven wij in vergelijking met andere europeese landen minder uit met kerst. Zo wordt er in het verenigde koninkrijk maar liefst 784 euro uitgegeven.
bron:kelkoo

Wil je toch kado’s geven? Dan zijn er natuurlijk ook budgetkado’s die leuk zijn voor weinig geld.
budgetkado’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*