Gratis boeken

Soms wil je gewoon een keer een nieuw boek. Maar als je die elke keer moet kopen, kost dat natuurlijk wel wat. Als je het boek uitgelezen hebt, kun je het natuurlijk verkopen. Maar dan moet er wel een koper voor zijn.

Een andere optie is, een abonnement bij de bibliotheek. Je leent een paar boeken, brengt ze na een paar weken weer terug en leent er weer een paar nieuwe. Toch zitten ook hier twee nadelen aan. De boeken zijn nooit van jezelf, als je vergeet de boeken terug te brengen moet je boete betalen.
schrijven op keyboard

In de tijd waarin we nu leven zijn de e-boeken steeds meer in opkomst. Ze nemen weinig plek in op je computer (geen uitpuilende boekenkasten), kosten een stuk minder geld dan gewone boeken en soms zijn ze zelfs gratis.

smashwords.com is zo’n site vol met e-boeken. Je kunt selecteren op nieuw/meeste downloads enz, aantal woorden en de prijs. Als je een gratis boek wil, ga je voor de optie free.

Smaswords is een Engelstalig platform, maar er zijn ook boeken in andere talen, waaronder Nederlands. Als je in het zoekveld Nederlands in tikt kom je er al verschillende tegen.

Een leuk boekje wat ik zelf tegen kwam is: “Spin wil voetballen,” een Nederlandstalig Prentenboek voor peuters en kleuters.

Behalve Smashwords zijn er nog meer platformen waar gratis (of voor een relatief kleine prijs) e-boeken aangeboden worden, denk maar eens aan Amazon. En dat is van alles, niet alleen kinderboeken, maar ook romans en informatieve boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*