Besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn misschien duur in aanschaf, maar op langere termijn bespaar je. Het voordeel is dat je je eigen energie opwekt, hierdoor ben je minder afhankelijk van stroomleveranciers. De zon is onbeperkt beschikbaar en zal het hele jaar door voor extra energie zorgen. De energie die je uit de zonnepanelen haalt hoeft niet meer gehaald te worden van de stroomleverancier. De zonnepaneel zet de zon die hij opvangt om in stroom.

Op het moment is er een subsidie voor zonnepanelen te krijgen. Hierdoor is de aanschaf van de zonnepanelen een stuk voordeliger. Door de subsidie heb je de aanschaf binnen acht tot tien jaar terugverdiend.

Niet alleen voordelen voor de portomonee

Behalve dat zonnepanelen op langer termijn geld besparen, ze sparen ook het milieu. Door gebruik van zonnepanelen komen er geen milieubelastende stoffen zoals CO2 vrij.

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Niet elk huis is geschikt voor zonnepanelen. Een huis moet aan deze voorwaarden voldoen. Informeer bij de leverancier goed of jouw huis inderdaad geschikt is voordat je ze aanschaft.

  • Je huis moet een schuin dak op zuid, zuidwesten of op het zuidoosten hebben
  • Er moet voldoende ruimte op het dak zijn
  • De zonnepanelen mogen niet in de schaduw liggen
  • Heb je een huurhuis? vraag dan vantevoren toestemming aan de eigenaar van het huis

Subsidie voor zonnepanelen

Meer informatie over de subsiede kun je lezen op de site van milieu centraal

Vergelijk verschillende leveranciers

Via Solvari kun je een vergelijking aanvragen. In plaats van zelf op zoek te moeten gaan doet Solvari dit voor jouw. Zij zetten maximaal vijf leveranciers bij jouw uit de buurt op een rijtje, waar jezelf de voordeligste uit kan kiezen.

Behalve zonnepanelen vergelijkt Solvari producten zoals zonneboilers en kozijnen.
Meer informatie over zonnepanelen vergelijken bij Solvari

1 reactie op “Besparen met zonnepanelen

  1. Beste,

    Het subsidiepotje voor zonnepanelen is (althans tot 2014) op.

    Vergeet voor het gemak ook niet dat de (dure) zonnepanelen op je dak erg diefstalgevoelig zijn: Niet aan te raden als er geen sociale controle is (niemand in Amsterdam zal zich bezighouden met bouwvakkers die “i.v.m. brandgevaar” de panelen “tijdelijk” moeten verwijderen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*