Besparen op speelgoed

5 Speelgoedtips:

Het intertoys speelgoedboek is pas weer op de mat gevallen en de pepernoten zijn weer in de supermarkt te vinden. Veel mensen gaan al vast rondkijken voor iets leuks om de kinderen met sinterklaas te geven. Maar vaak is dit toch wel duur. Denk maar aan een leuk little people setje of iets van lego. Het zijn mooie setjes. Maar voor die paar jaar dat ermee gespeeld wordt, kun je je afvragen of je er wel zoveel geld aan uit wilt geven.

Dan is het toch wel fijn om eens naar een andere manier te kijken om toch zo’n leuk setje te kopen, maar dan voor een kleinere prijs. Denk maar eens aan tweedehands. Veel speelgoed is van zo’n goede kwaliteit dat het nog tientallen jaren mee kan gaan. Vaak zie je het er niet eens vanaf dat er al een ander kind meegespeeld heeft.


Tip 1

Wat kun je doen om het speelgoed leuk te maken, zonder elke week nieuw speelgoed aan te schaffen?

Een deel van het speelgoed beneden (of op de slaapkamer) en een ander deel op zolder. Wissel dit om de paar maanden een keer om en het speelgoed is weer “nieuw” en spannend.

Zo zou je ook nog je kind naar zolder kunnen laten gaan. Een oud speeltje neemt hij mee en op zolder kan dit omgewisseld worden voor een nieuw speeltje. Zo blijft het beneden ook nog overzichtelijk.

Tip 2

Verkoop je speelgoed op een braderie, jaarmarkt, garageverkoop of beurs. Met het verdiende geld kun je weer nieuw speelgoed kopen.

Tip 3

Hou een speelgoedruilbeurs met alle kinderen uit de buurt.

Tip 4

Kijk eens op Marktplaats of Speurders. Een goede plek om speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt weg te zetten en voor niet al teveel geld koop je weer iets nieuws.
Tip 5

Hou de aanbiedingen van de speelgoedwinkels in de gaten. Zo zou je in juli alvast iets voor sinterklaas kunnen kopen als net die ene pop die anders zo duur is, sterk afgeprijsd is.

En bekijk hetzelfde product bij meerdere winkels. Zo kan bij de ene winkel iets twintig euro kosten, terwijl deze bij een andere winkel als aanbieding nog maar twaalf vijftig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*