Zelf vlees en vis paneren

Paneren kun jezelf en als je het zelf doet bespaar je ook nog eens geld. Het enige wat je nodig hebt is een, beschuit en bloem. Het goedkoopste merk is prima.

Pak drie schaaltjes. In het eerste schaaltje doe je de bloem. In het tweede schaaltje komt het ei. Klop deze los. In het laatste schaaltje maak je de beschuit fijn. Begin met twee beschuiten. Als het nodig is kun je er altijd meer fijn maken.

Inprincipe kun je alles paneren. Bij ons zijn de kipstukjes of visstukjes (diepvries tilapia) populair. Je kunt natuurlijk ook schnitzel paneren.

gepaneerde kip

Haal het vlees (of vis) eerst door de bloem en zorg dat deze volledige met de bloem bedekt is. Daarna mag hij door het ei en als het vlees (of vis) hiermee volledig bedekt is haal je hem door de beschuitkruimels.

Bak het vlees (of vis) aan beide kanten goudbruin. Je kunt de gaarheid controleren door het dikste stuk doormidden te snijden.

Tip: gebruik een vork
Tip: Meng wat peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder door de beschuitkruimels voor de smaak.
Tip: Maak eens cornflakes fijn en gebruik deze in plaats van de beschuitkruimels.

1 reactie op “Zelf vlees en vis paneren

  1. Nog goekoper. Zelf Paneermeel maken. Neem oud brood. Verwarm (droog) het 30 minuten in de oven op 90 graden. Plet met deegroller of schone fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*