Voordelige desserts
Koekjespap
Koekjespap is een lekker voordelig dessert gemaakt van Rijstenpap, biscuit en aardbeienjam.
Maak de rijstenpap klaar volgens de verpakking. Doe een laagje rijstenpap in een schaal. Beleg deze met biscuit. Smeer over de biscuit een laag aardbeienjam. Daarbovenop een laag rijstenpap en stapel zo verder. Eindig met een laagje rijstenpap.
Tip: Als je een doorzichtige schaal gebruikt kun je de laagjes goed zien.
Vlaflip
Wil je eens iets anders dan gewoon vla? Maak dan een vlaflip.
Net als bij de koekjespap werken we in laagjes. Gebruik voor de vlaflip glazen. Naast glazen heb je vanille vla, yoghurt en aardbeiensiroop nodig.
Begin met een laagje vanille vla, giet voorzichtig een beetje aardbeiensiroop hieroverheen. Vervolgens een laagje yoghurt, aardbeiensiroop, vanillevla enz. tot de glazen gevuld zijn. Als je slagroom in huis hebt zou je bovenop een toefje slagroom kunnen doen.
Trifle
En ook dit is een lekker, makkelijk en voordelig stapeldessert. Met een trifle kun je eindeloos varieren.
Originele trifle
De originel trifle wordt gemaakt met custard, cake, aardbeienjam en amaretto. Je kunt de trifle net zoals bij de vlaflip in glazen doen, je kunt deze ook in een grote glazen schaal klaarmaken.
Maak de custard volgens recept van het pak. Begin met een laagje cake. Besprenkel deze met amaretto. Besmeer met aardbeienjam en doe hieroverheen de custard. Daarbovenop weer cake enz. tot de glazen of schaal geheel gevuld zijn.
Tip: Vervang de amaretto door limonadesiroop om een kindertrifle te maken
Kersen trifle
Voor de exotische trifle gebruik je chocoladecake, stracciatellakwark, kersenjam en safari
Deze trifle maak je op dezelfde manier klaar als de originele trifle.
Ik maak trifle (met goedkope sherry en gekochte cake) in lege etiketloze jampotjes om als cadeautje weg te geven. In plaats van een bloemetje of zo.
Leuk papiertje over het dekseltje met een grappig lintje.
Groot succes en absoluut niet duur.
Als je de trifle meteen goed afsluit, dan zijn deze cadeautjes nog wel een paar dagen te bewaren in de koelkast.