Restjes koken

Heb je restjes eten over? Daar kun je makkelijk een nieuwe maaltijd van maken. Makkelijk, snel en je spaart ook nog eens geld uit.

Wat als je bijvoorbeeld rijst of pasta over hebt? Hier kun je nog een lekker salade van maken. Bij pasta kun je nog een blikje tonijn, rauwe paprika, komkommer, olijven doen. Een beetje mayonaise en ketchup en je hebt een lekkere salade. Bij de rijstsalade kun je kip en krentjes doen. Maak daar een dressing bij van mayonaise met kerriepoeder.

Geen zin in een salade? Gebruik de restjes pasta of rijst dan voor de soep. Soep is altijd ideaal voor het opmaken van restjes. Bijna alle soorten groenten past er in. Van overgebleven gehakt kun je soepballetjes maken en ook kip is lekker in de soep.

Ook kun je restjes opmaken bij het maken van een boerenomelet. Zowel de salade, als soep als de boerenomelet kun je serveren bij de avondmaaltijd met brood er bij.

Natuurlijk kun je ook variëren. Dag 1 gehaktballen met aardappels, sperziebonen en gehaktballen. Dag 2 bak de gekookte sperziebonen met ui en ketjap, warm de gehaktbal op met saté saus en eet er rijst bij. Dag 3 Warm de gehaktal op met tomatensaus. Bak de sperziebonen met ui, paprika en brocoli, eet er pasta, tomaat en komkommer bij.

Een keertje teveel gekookt?

Het gebeurt ook wel eens dat je teveel hebt klaargemaakt. Zonde om weg te gooien. Doe het in de diepvriezer voo de volgende keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*