recept wentelteefjes

Als je nog wat oud brood over hebt kun je daar prima wentelteefjes van maken.

Ingrediënten:
-2 eieren
-flinke scheut melk
-4 sneden brood
-snufje zout
-snufje kaneelpoeder
-theelepel basterdsuiker (zakje vanillesuiker of theelepel gewone suiker kan ook)
-boter (of olie)

Klop de eieren los. Voeg de melk, zout, kaneel en suiker toe. Kloppen tot het mengsel een schuimlaag heeft.

Leg de sneden brood op elkaar en snij ze schuin doormidden. Haal ze één voor één door het eimengsel heen.

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de boter (of olie) in. Afhankelijk van de grootte van de pan kunnen er 2 à 3 wentelteefjes tegelijkertijd in. Je kunt de wentelteefjes omdraaien als ze helemaal los zijn van de pan en er een bruin korstje op de onderkant is. De wentelteefjes zijn klaar als beide kanten een goudbruin korstje heeft.

Serveren met jam, stroop of poedersuiker

Geplaatst in Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*