Recept pindasoep
Wil je een keer een voordelige maaltijd, waar je eventueel de volgende dag ook nog van kan genieten? Maak dan eens een maaltijdsoep. Bij de maaltijdsoep kun je brood serveren.
Een lekkere maaltijdsoep is pindasoep.
Ingrediënten:
-2 bouillontabletten (voor 1 liter water)
-groenten (denk aan wortel, erwtjes, prei, taugé, ui)
-4 a 5 volle eetlepels pindakaas
-rijst (ongeveer een handvol)
-ketjap
-kip
-2 volle theelepels (basterd)suiker
Voor een extra bite zou je er nog pinda’s en gebakken uitjes bij kunnen doen.
Kook een liter water met de bouillontabletten. Snij de kip in blokjes en laat deze in bouillon koken. Voeg hierbij de groenten en rijst. Roer er (na smaak) 1 a 2 eetlepels pindakaas en een scheutje ketjap doorheen.
Serveer de soep in een diep bord. Doe in het midden van het bord wat pinda’s en uitjes.
Heb je geen zin om twee dagen dezelfde soep te eten? Dan is dit makkelijk op te lossen door eerst kippensoep te maken. Volg hetzelfde recept, maar voeg geen pindakaas, ketjap en rijst toe. I.p.v. pinda’s en gebakken uitjes, zou je wat knapperbolletjes of croutons in de soep kunnen doen. De volgende dag doe je tijdens het opwarmen eerst rijst en daarna pindakaas en ketjap in de soep. Zo heb je dag 1 kippensoep en dag 2 pindasoep. Een voordelige manier om een maaltijdsoep lekker te houden, door een kleine toevoeging.
Geef een reactie