Recept pepernoten

Pepernoten zijn haast onmisbaar in de sinterklaastijd. Ook al zijn er genoeg pepernoten te koop voor een klein prijsje. Zelf maken is leuk en heeft ook zo zijn voordelen. Denk maar eens aan de plezier die je samen met de kinderen hebt om ze te bakken. En je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt.


Ingrediënten
125 gram bloem
100 gram boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels water
1 mespunt zout
1 eierdooier
1 theelepel speculaaskruiden

Bereidingswijze
Leg de boter van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Doe de boter in een komen en snij deze met twee messen in kleinere stukjes (dit is om het kneden makkelijker te maken). Doe de rest van de ingrediënten erbij en kneed alles net zolang tot je een soepele bal deeg krijgt. Laat deze bal een uur in de koelkast rusten.

Doe de deeg door de helft. En maak hier kleine balletjes van. Leg de balletjes op gelijke afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze een beetje plat met je vinger.

Bak de pepernoten in 20 minuten gaar op 160 graden

Als deze pepernoten afkoelen kun je van de rest van het deeg nieuwe pepernoten maken.

Doe de pepernoten, als ze afgekoeld zijn, in een plastic zakje met een lintje eromheen en je hebt gelijk een leuk cadeautje

relevante links
budgetkado’s
Amerikaanse fuif

Geplaatst in Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*