Recept jachtschotel

Dit is een ideaal recept om restjes mee op te maken. Door te gebruiken wat over is, bespaar je op de boodschappen. Dat is wel zo voordelig.


Ingrediƫnten:
restjes vlees
restjes groenten
blikje tomatenpuree
ketjap
aardappel
melk
boter
paneermeel (je kunt ook beschuit of crackers fijn maken).
peper
zout

De hoeveelheden bepaal je zelf. Net wat je over hebt en hoeveel je wilt gebruiken. Bij restjes vlees kun je denken aan stukjes kip of rundsvlees, maar ook aan gehakt. Voor de groenten kun je bijvoorbeeld erwtjes met worteljes of boontjes gebruiken. Net wat er nog in de koelkast ligt of diepvries ligt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het vlees gaar in de koekenpan met een scheut ketjap en blikje tomatenpuree. Kook de aardappelen en groenten.

Verdeel eerst het vlees over de ovenschotel. Hier overheen komt de groenten. Maak van de aardappel samen met een scheutje melk, beetje boter, peper en zout een puree en verdeel ook dit over de schotel bovenop de groenten. Als laatste strooi je de paneermeel erover heen en leg je een paar klontjes boter op de schotel voor een goudbruin korstje.

De schotel is klaar na ongeveer een half uur als de korst goudbruin is.

Als variatie op dit recept zou je door de aardappelpuree kaas en bloemkool kunnen doen

Geplaatst in Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*