Erwtensoep, een voordelige maaltijdsoep
Als het buiten koud is, is erwtensoep altijd lekker. Het is makkelijk te maken en voordelig. Met wat brood erbij heb je gelijk een maaltijdsoep.
Dit recept kan ook vegetarisch door geen worst toe te voegen
Benodigdheden
-250 gram spliterwten
-1 liter water
-2 kruidenbouillonblokken
-1 winterpeen
-3 aardappelen
-1 ui
-1 prei
-(diepvries)erwten
-1 rookworst
Bereidingswijze
Zet het water met de bouillonblokken en spliterwten op een laag vuur. Roer geregeld door de pan om er voor te zorgen dat de erwten niet vastplakken aan de bodem. Als alle erwten kapot gekookt zijn en je een glad groen mengsel hebt is het goed. Dit is na ongeveer een uur koken.
Terwijl de spliterwten aan het koken zijn snij je de peen, ui en aardappelen in blokjes. De prei snij je in ringen. Als alle spliterwten kapot gekookt zijn voeg je de gesneden groenten en erwten toe. Kook dit in 20-30 minuten gaar.
De rookworst snij je in plakken en voeg je als laatste aan de soep toe of je doet deze in een bakje en zet het zo op tafel. Iedereen kan dan naar eigen behoeft worst aan de soep toevoegen.
Andere maaltijdsoepen:
pindasoep
Geef een reactie