Budget barbeque

Met de zomer in aantocht wordt het weer steeds beter. Met beter weer is het heerlijk om lekker te barbequeen of het nou met z’n tweeen of met een heel gezelschap is.

Een barbeque kun je zo duur maken als je wilt. Met vlees en salades van de slager ben je al gauw zo’n tien euro per persoon kwijt, maar het kan ook een stuk goedkoper.

Vleesgerechten

Snij een kipfilet in blokjes en rijg ze aan een satestokje voor kipsate’s. Als je ze s’morgens klaar maakt en marineert met ketjap, is dit s’avond in het vlees getrokken. Maak gehaktballetje met gehakt, ketjap, mosterd, ketchup en verkruimelde beschuit. Van de gehaktballetjes kun je een spies maken. Verder kun je nog frikandellen en (diepvries)hamburgers op de barbeque doen.

Salades

Maak een huzarensalade door aardappels te koken en ze af laten koelen. Meng hier mayonaise, stukjes augurk, stukjes appel, erwtjes en hamblokjes doorheen. Een pasta/tonijnsalade maak je door eerst de pasta te koken en de af te laten koelen. Hier doorheen meng je ketchup, mayonaise, fijngemaakte tonijn uit blik, mais, tomaatblokjes en ananasstukjes uit blik.

Serveer er stokbrood met kruidenboter en fruit uit blik bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*