Aardappelsoep

Ingrediƫnten

Kruimige aardappels, hoeveelheid is na eigen smaak. Hoe meer aardappels hoe dikker de soep wordt
3 Ui
1 Winterpeen
1 Prei
1 Rookworst
1 Bouillonblokjes
Halve liter water

Let op: Voor dit recept heb je een staafmixer nodig

Recept

Zet het water met de bouillonblokjes op het vuur. Doe hier de aardappel en 2 uien in stukken gesneden bij. Laat het ongeveer 20 tot 30 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn (prikken met een vork). Maak de aardappels en uien fijn met de staafmixer. Net zolang mixen tot de aardappels, uien en water een glad papje zijn.

Snij de winterpeen, ui en prei in blokjes en doe deze bij het aardappel mengesel. Ongeveer een kwartiertje koken tot de groenten gaar zijn.

Snij de rookworst in schijfjes en voeg deze als laatste aan de soep toe (de worst hoeft niet mee te koken)

Tip: Serveer de soep met brood en je hebt een heerlijke maaltijdsoep.

Geplaatst in Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*