7 tips om voordelig boodschappen te doen

Tip 1: Een boodschappenlijst
Voordat je boodschappen doet ga je eerst kijken in huis naar wat op is en wat nodig. Schrijf dit op. Ook als je tussendoor bedenkt iets nodig te hebben kun je dit alvast op een lijstje zetten. Leg het lijstje op een vaste plek, zodat er niet onnodig overal lijstjes rondslingeren.

Pak tijdens het boodschappen doen niet meer dan wat er op het lijstje staat. Zijn de boodschappen thuis en weer opgeruimd? Vergeet dan niet om het lijstje weg te gooien. Nieuwe boodschappen komen op een nieuw lijstje te staan.

Tip 2 B producten versus A producten
Laat je niet verleiden door de A producten. Deze zijn duurder en vaak niet beter dan huismerken of goedkopere alternatieven. Ook is het een kwestie van wennen aan de smaak. Zo hadden wij eerst altijd coca cola. Op een gegeven moment zijn we overgestapt op cola van het huismerk. Het smaakt anders, maar tegenwoordig willen we niet anders meer. Overigens zijn vrijwel alle winkel huismerken afkomstig uit de fabrieken van de A-merken dus naast de prijs zijn de verschillen vaak minimaal.

Tip 3 Aanbiedingen
Aanbiedingen in de gaten houden is heel goed, maar laat je niet verleiden door aanbiedingen. Zo is het niet nodig om een product te kopen omdat deze in de aanbieding is, als je dit anders ook niet zou doen. Maar bijvoorbeeld voor een verjaardag is het wel weer mooi om het bier van de aanbieding te kopen om zo op grote uitgaven te besparen. Met even rondsurfen op de websites van de supermarkten die in de buurt zitten heb je snel genoeg uitgevonden waar de leuke aanbiedingen zijn die je nodig hebt.

Tip 4 goedkopere supermarkten
Ga ook eens naar een supermarkt als de Aldi of Lidl. De producten zijn niet minder dan van andere supermarkten, maar wel een stuk goedkoper. Op een volle winkelwagen scheelt het soms wel € 40. Doe het wel op een wat rustiger tijdstip want met name bij de goedkopere supermarkten is het tijdens spits extra druk.

Tip 5 seizoensproducten
Groenten en fruit zijn goedkoper als je deze in het seizoen koopt. En vaak zijn ze in het juiste seizoen ook veel verser en lekkerder.

Tip 6 de markt
Doe ook eens je boodschappen op de weekmarkt. Veel producten zijn goedkoper dan in de supermarkt en ook nog eens verser.

Tip 7 Rekenmachine
Neem een keer je rekenmachine mee. Zo weet je al voor je bij de kassa bent wat je uitgegeven hebt aan boodschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*