Woningruil, bespaar op een vakantiehuis

Woningruil is een goede manier om te besparen op een vakantiewoning. Veel mensen willen niet alleen met de zomer een paar dagen er tussen uit, maar ook met de kerstvakantie. Bij een woningruil ruil je voor een bepaalde tijd (meestal 1 tot 3 weken) van woning. Een handige manier om te besparen op de kosten van een vakantiewoning.

Ook de auto en huisdieren kunnen inbegrepen zijn in de ruil, maar dit hoeft niet. Hierover kun je duidelijke afspraken maken met je ruilpartners.


Is dat wel vertrouwd zo’n woningruil?
Het idee van vreemden in je woning lijkt eng, maar bedenk dat jij net zo goed als “vreemde” in hun huis zit. Voordat je daadwerkelijk gaat ruilen, leer je elkaar eerst beter kennen. Je merkt op een gegeven moment of er een klik is of helemaal niet en op dat moment kun je nog beslissen of de ruil wel of niet doorgaat. Ook kun je referenties van eerdere ruilvakanties vragen.

Mocht je het niet fijn vinden om waardevolle spullen in huis te hebben tijdens de ruil, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om deze bij een vriend of familielid onder te brengen.

Het ruilen van je huis heeft meer voordelen dan alleen geld besparen. Wat dacht je van de comfort van een gewone woning. En je leert een land beter kennen als “inwoner.”

Woningruil vind over de hele wereld plaats, maar kan ook in eigen land.

Gastvrij ruilen
Het principe is hetzelfde, maar bij deze ruil blijf jezelf in je eigen woning. Je bent gastheer en/of vrouw voor de ruilers. Bij deze ruil heb je in tegenstelling tot een huisruil meer contact met elkaar. En de volgende keer ben jij de gast en geniet je van alles wat jouw gastvrouw/ heer laat zien en verteld over zijn omgeving.

Huizenoppas
Een andere mogelijkheid is het oppassen op iemands huis en de huisdieren die in de woning blijven. Hierbij verblijf je wel in iemands huis, maar de bewoners zijn niet in jouw huis. Sommige mensen vinden het fijn als het huis niet onbewoond is op het moment dat ze op vakantie zijn. En het is niet altijd mogelijk huisdieren mee te nemen naar het vakantieadres of ergens anders onder te brengen.

http://www.huizenruil.com/
http://www.huisoppas.nl/
http://www.switchhouses.eu (Engelstalige internationale site)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*