Vroegboeken voor je vakantie verstandig?

In december vliegen de vroegboekkortingen je weer om de oren tijdens de reclameblokken. Maar is je vakantie vroeg boeken wel altijd zo voordelig?

Vroegboekkorting

Als je schoolgaande kinderen hebt dan is er soms geen alternatief dan vroeg te boeken voor het hoogseizoen. In dat geval moet je zeker niet vergeten om van een van de vele vroegboekkortingen te profiteren. Hou de websites van reisorganisaties dan goed in de gaten, of maak gebruik van een speciale website voor vroegboekkortingen, zoals Vroegboekkorting Wijzer, om alle actuele aanbiedingen te volgen. De vroegboekkortingen lopen nogal uiteen, van 50 euro bij de ene reisorganisatie tot wel 100 euro per persoon bij de andere. Ook hanteren sommige reisorganisaties speciale kinderkortingen. Vergelijken loont dus.

Wanneer je vakantie boeken?

Mooie aanbiedingen met vroegboekkorting zijn niet altijd het meest gunstige voor de portemonnee. Uit onderzoek door de Consumentenbond bleek het prijsniveau het beste als je 3 a 4 maanden voor vertrek zou boeken. Voor een zomervakantie in juli/augustus zou je dan dus moeten boeken rond maart/april.

Als de vroegboekkorting fors genoeg is dan kun je uiteraard ook eerder in het jaar toeslaan, maar voor een paar tientjes voordeel kun je misschien beter wachten tot de ‘normale’ prijzen op het gunstigste niveau liggen.

Andere tips voor een goedkope vakantie

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen op je vakantie is door flexibel te zijn, vooral wat betreft het reismoment. Een weekje eerder of later op vakantie kan zomaar honderden euro’s schelen. Veel reiswebsites bieden de mogelijkheid aan om op verschillende data te kijken, maar anders moet je zeker zelf een aantal data uitproberen.

Verder is het handig om eens te kijken wat het kost om je vlucht te boeken vanaf Dusseldorf of Brussel in plaats van een Nederlandse luchthaven. Ook dat kan behoorlijk veel uitmaken.

Ben je helemaal klaar om te boeken? Wacht dan even tot het dinsdag is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je voor de allerbeste deal het beste doordeweeks kunt boeken, omdat de prijzen dan nog net ietsje lager liggen dan in het weekend. Dinsdag lijkt zelfs de allerbeste dag om je vakantie te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*