Voordelige recreatie tips

Met het mooie weer van de laatste dagen (eindelijk zomer) is recreatie makkelijk en je hoeft er niet veel geld voor uit te geven. Geldbesparenblog geeft een paar tips wat kinderen leuk vinden, zonder dat het veel geld kost.

Tip 1 Zwembadje in de tuin

Wie kent dat nou niet van vroeger. Het is lekker warm en het zwembad kan weer buiten gezet worden. Niet alleen wij vonden dit vroeger leuk, maar ook onze kinderen vinden het nog steeds geweldig. Het water kan er voor de volgende dag in blijven. Zeker als je het s’avonds met een zeil afdekt. Een andere optie is met een net alle vuile blaadjes, vliegjes enz er de volgende ochtend (voordat er weer gezwommen wordt) uit vissen. Een paar emmers warm water erbij en het water is weer klaar voor gebruik.

Het zwemfestijn wordt extra leuk met een opblaasbaar bed, stoelen en een strandbal. Of zet de sproeier aan. Met warm weer vinden kinderen het heerlijk om door de sproeier te mogen rennen. Kan het zwembad weer opgeruimd worden? Gebruik het water dan voor de planten en het gras.

Tip 2 Rondje speeltuinen

Er zijn vaak meerdere speeltuinen in je woonplaats. Ga een rondje fietsen en ga met de kinderen een keer al die speeltuinen af. Neem wat pakjes drinken en een versnapering mee.

Tip 3 Picknicken

Vul een rugzak met boterhammen, fles drinken, bordjes, bekers en wat je voor de picknick nog meer wilt meenemen. Vergeet niet om een deken mee te nemen. Ga een stuk fietsen of wandelen en ga bij de speeltuin of in het bos picknicken. Geen zin om actief te doen? Kinderen vinden het ook leuk om in de tuin te picknicken.

Er zijn genoeg ideëen voor voordelige recreatie en uitjes met kinderen. Wat zijn jouw tips? We horen ze graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*