Kerstmarkt, voordeel en gezelligheid hand in hand

Nog even en de December maand breekt aan. Sinterklaas is onderweg met zijn stoomboot om komende zaterdag zijn entree te doen. Na die gezellige Sinterklaastijd is het tijd voor de Kerstman. Een tijd van kadootjes, gezelligheid, maar daarmee ook een dure maand.

Het is leuk om ook in deze dure maand eens ergens heen te kunnen, maar met al die kosten die de December maand met zich meebrengt wil je hier natuurlijk op kunnen besparen.


Bezoek eens een kerstmarkt. Ze zijn gratis te bezoeken en je bepaald zelf wat je uitgeeft. Je kunt ervoor kiezen om veel te kopen bij de kraampjes als je op zoek gaat naar echte koopjes. Je kunt er ook heen puur voor de gezelligheid.

Kerstmarkten zijn in verschillende steden in Nederland, Duitsland en België te vinden.

Denk maar eens aan:
-Valkenburg
-Hasselt
-Cochem
-Keulen
-Düsseldorf

Hier vind je een overzicht voor alle kerstmarkten:
alle kerstmarkten

Er zijn verschillende georganiseerde trips naar een kerstmarkt, maar je kunt ook op eigen vervoer. Zo zou je de auto bij een tram of bushalte kunnen parkeren om zo met de tram of bus dichter bij de markt te kunnen komen. Het voordeligste is natuurlijk als de parkeerplaats gratis is, wat vaak is als je wat verder van het centrum parkeert. Dubbele kosten zou zonde zijn.

En wil je niet teveel uitgeven aan eten en drinken? Vergeet dan de picknicktas niet.

Relevante artikelen:
De picknicktas
Een leuke dagtrip hoeft niet veel te kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*