Goedkoop vliegen

Op vakantie gaan is altijd leuk, maar kan ook erg prijzig zijn. Zeker als je verder weggaat en met vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Toch is het ook dan mogelijk om voordelig te vliegen.

Vergelijk vantevoren de vliegprijzen. Dit kan bij een vergelijkingsmaatschappij, maar ook bij de vliegmaatschappij zelf. Hierin kan al een groot verschil zitten. Ook al is het dezelfde vlucht. Het scheelt ook veel als je boekt bij een budgetmaatschappij.Bij het boeken is het belangrijk op te letten wat je aanklikt. Je krijgt een hele lijst met wat je bij kan boeken en je hebt echt niet alles (meestal zelfs helemaal niks) van die lijst nodig. Op het moment dat je een optie aanklikt is het lastig deze er af te halen en kun je vaak opnieuw beginnen.

Als je door de lijst heen bent krijg je per mail een bevestiging met wederom van alles wat je bij kan boeken en dus echt niet nodig hebt. Daar moet je even doorheen filteren, maar je merkt dat het dat zeker waard is.

Ga je maar een weekend weg? Vaak heb je genoeg aan 1 kleine koffer. Let er op dat deze de volgende afmetingen heeft 55 x 40 x 20 cm en niet meer dan 10 kilo weegt. Deze mag dan mee als handbagage en dat bespaart weer de kosten van extra bagage. Let er op dat handtassen en fototoestellen hier ook bij moeten.

Ook kan het veel schelen als je in plaats van de grootste luchthaven vliegt op een kleinere luchthaven.

Wat scheelt dat nou?

Even ter vergelijking

Een retourvlucht bij een dure vliegmaatschappij naar Berlijn 248,74
Een retourvlucht bij een budget vliegmaatschappij naar Berlijn 102,98

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*