Fietsvakantie

Vakantieplannen? Ga dan eens een keer met de fiets. De fiets is één van de goedkoopste vervoermiddelen die er is en ideaal voor op vakantie.Fietsroutes
zoek van tevoren een paar fietsroutes uit. Deze zijn te krijgen bij het VVV. Je kunt ze ook even googlen. Stippel je route vantevoren uit en bedenk waar je gaat overnachten. Het beste kun je vantevoren boeken. Ook al kun je bij de meeste campings en hotels binnen wandelen en een kamer boeken. Overal geld de regel vol is vol. Op een camping in een tent is het goedkoopst, maar zorgt wel voor extra bagage.

Bedenk vantevoren goed wat je wel en niet nodig hebt. Op de fiets kun je nou eenmaal niet alles meenemen. Je hebt aanhangers voor de fiets. Handig voor extra spullen. Je kunt deze tweedehands aanschaffen of even rondvragen in je omgeving en van iemand lenen.

Neem een picknicktas mee. Dan kun je onderwegen een keer picknicken in plaats van overal drinken en eten kopen.

Behalve dat je zelf een fietsvakantie kunt doen, waarvoor je zelf alles regelt, heb je ook verschillende organisaties die fietsvakanties organiseren.

Voordelen
-Je bespaart benzinekosten
-Fietsen is gezond en goed voor de lijn

relevante artikelen
woningruil
proefkamperen Drenthe
picknicktas
Wimdu – appartementen

1 reactie op “Fietsvakantie

  1. Zeker doen, een fietsvakantie. En het kan zeker goedkoop. Jammer is echter dat uit onderzoeken steeds weer blijkt dat de gemiddelde fietser meer uitgeeft dan de automobilist. Het is namelijk heel verleidelijk om na een regenbui een warm plekje te zoeken met een kop koffie en een gebakje. Dus dat moet je dan héél bewust (niet) doen. Maar zoals gezegd: Goedkoop op fietsvakantie kán zeker, maar dat moet je dan wel bewust doen. Anders wordt het al gauw een heel dure vakantie.

    Een goede uitrusting bijvoorbeeld is heel duur. Om je tent mee te nemen op fietsvakantie heb je een lichtgewicht tentje nodig. Om een echte berg te beklimmen is het fijn als je een goede fiets hebt met versnellingen. En als het slecht weer is zijn waterdichte fietstassen erg fijn. Als je dit soort dingen allemaal aan moet schaffen voor je eerste fietsvakantie bespaar je niet echt.

    Advies: leen zo veel mogelijk spullen de eerste keer of keren. Pas als je weet dat je vaker op fietsvakantie gaat, loont het de moeite om spullen te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*