Betaalbare pretparken in Nederland

In Nederland zijn we gek op pretparken. Nergens ter wereld zijn er op zo’n relatief kleine oppervlakte zoveel pretparken en binnenspeeltuinen te vinden.Voordelige pretparken in Nederland

Een dagje naar een pretpark met het hele gezin is echter niet goedkoop zeker de top pretparken zoals de Efteling (is ook misschien wel het mooiste pretpark van de wereld) zijn fors. Een gezin bestaande uit 4 personen ouder dan 4, is al zo’n 138,- euro alleen aan entree en parkeren daar komt nog parkeren (10 euro) en brandstof bij.

Er zijn ook een groot aantal kleine parken in Nederland te vinden die ook meer dan de moeite waard zijn, zeker als je kinderen nog wat jonger zijn.

Daarom een top 10 overzicht van parken met een voordeligere entreeprijs.

1. Dippie Doe in Best (Noord Brabant)

Dit park bestaat uit een binnengedeelte wat het gehele jaar open is met een grote binnenspeeltuin met kermisattracties (botsauto’s, draaimolen, schommelboot, etc.), bioscoopje en uitgebreid klimpark.
En een groot buitengedeelte wat alleen maar tijdens het zomerseizoen is met grotere attracties waaronder 2 achtbanen, reuzenrad en nog veel meer.
Een net waar erg veel te doen is en geschikt om een hele dag door te brengen. De entree prijs varieert van 10,- (in winter) tot 12,- euro in de zomer, parkeren is 3,- euro.
En prijzen van consumpties en voedsel op het park zijn tevens schappelijk te noemen. Daarom met afstand mijn nummer 1.

2. Drouwener zand (Drente)

Dit park bestaat net als Dippie Doe uit een binnengedeelte en een buitenpretpark maar is een stuk kleiner.
De entreeprijs is 12,- euro per persoon, en deze prijs is inclusief eten en drinken (soep, broodjes, snacks, friet, hamburgers, fris en soft ijsjes).

3. Speelstad Oranje (Drente)

Een binnenpretpark die misschien het best te omschrijven valt als binnenspeeltuin en indoor kermis samen.
Alles is binnen dus ook leuk met slecht weer. Met o.a. jumping star, achtbanen, monorail, motorboten waarin je zelf rond kunt varen en natuurlijk veel speeltoestellen.
Op minder drukke dagen gaan de elektrische attracties via een rooster open en dicht, dus het ene uur is de ene helft van de attracties open, het andere uur de andere helft.
Prijzen van eten en drinken zijn schappelijk, wel is er erg weinig gezond voedsel te koop.

4. Irrland (vlakbij Venray)

Dit pretpark bevindt zich net over de grens in Duitsland vlakbij Venray. En is een zeer grote buitenspeeltuin en attracties in een boerderijthema.
Alles is in de buitenlucht dus goed weer is wel een must.
Het park heeft een Voordelige entreeprijs en het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, en je kunt er zelf je meegebrachte voedsel BBQ-en.

5. Valkenier (Limburg)

Kleiner pretpark in het toeristische plaatsje valkenburg. Voordelige entree en goed te combineren met een wandeling door het mooie valkenburg.

6. Koningin Julianatoren (Gelderland)

Een mooi middelgroot buitenpark met behoorlijk aantal attracties, maar ook iets duurder in entree dan de eerder genoemde parken.

7. Kabouterland Exloo (Drente)

Klein parkje vooral leuk voor jongere kinderen (en ouders die van kabouters houden), met binnen een aantal kijk attracties (trollen en kabouters), en buiten zijn er speeltoestellen en dieren te bezichtigingen.
Het park is niet omvangrijk genoeg voor een dagprogramma, maar in combinatie met een boswandeling langs de hunebedden kun je hier een super leuke dag voor maken.

8. Splesj (Noord Brabant)

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een waterpark. Dit park was vroeger bekend als bosbad Hoeven.

9. Wunderland Kalkar (vlakbij Nijmegen)

Net over de grens is dit middelgrote pretpark te vinden. De entreeprijs is een all-in prijs en dus inclusief eten (friet, ijs, snacks) en drinken op het park.

10. Duinrel (Noord-Holland) en Toverland (Limburg)

Kan even niet kiezen dus 2 parken op de 10e plaats. 2 grotere parken en tevens wat duurder dan de eerder genoemde parken.
Beiden zeer leuk, en bieden genoeg om een hele dag in door te brengen. Misschien toch een lichte voorkeur voor toverland omdat dit park iets mooier aangekleed is.

Natuurlijk is dit overzicht subjectief en met een beetje speuren op internet zijn er nog veel meer leuke pretparken (zie bijvoorbeeld deze kaart van pretparken in Nederland) waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Sommige van deze pretparken zijn misschien niet groot genoeg om een hele dag in door te brengen en je in een halve dag kunt doen.

Door creatief te zijn en het pretpark bezoek te combineren met bijvoorbeeld een boswandeling (of strandwandeling) of een halve dag winkelen.

Zo kun je er alsnog een dagprogramma van maken zonder de hoofdprijs te betalen.

Wat zijn jouw favoriete pretparken of andere ideeën voor een dagtrip voor een betaalbare prijs ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*