Top 10 goede voornemens, geld besparen

Zo aan het einde van het jaar is het tijd om na te denken over goede voornemens. Ook op het gebied van geld besparen zijn er genoeg.

Hieronder de top 10 van goede voornemens voor geld besparen

1 Budgetkoken. Bespaar door te letten op wat je kookt. Maak gebruik van seizoensprodukten, goedkope ingredienten en herbruik wat je over houdt.

2 Stoppen met roken. Het is algemeen bekend dat roken veel geld kost. Stoppen is dan ook niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je portomonee

3 Leer je kinderen omgaan met geld. Als je kinderen meer besef van geld hebben zullen zij hier beter mee omgaan. Leer ze de waarde van spullen en leer ze zuinig met geld om te gaan.

4 Kasboekje bij houden. Weet je eigenlijk niet hoeveel je nou elke maand besteed? Hou een kasboek bij. Dit geeft meer overzicht en je weet op welke posten je kunt besparen. Je kunt handmatig een kasboek bijhouden, maar er zijn er ook digitaal.

5 Verbouw je eigen groenten en fruit. Niets is zo voordelig als groenten en fruit uit eigen tuin. Zo hebben wij wat aardbeienplanten staan. In de winkel betaal je al gauw minsten 2,50 voor een bakje (in de zomer), een bakje uit de tuin kost niks. Zeker met aardbeienplanten die meerjaars zijn.

6 Maak gebruik van gratis software. Heb je een nieuwe word of ander programma voor de computer nodig? Er zijn veel gratis alternatieven die minstens zo goed zijn als de betaalde varianten.

7 Spullen teveel? verkoop ze. Je kunt spullen verkopen op Marktplaats, Speurders, een briefje bij de supermarkt, koninginnemarkt, speelgoedbeurs enz. Boeken kun je ook bij Bol.com verkopen.

8 Vraag een kadobon met verjaardag. Wat heb je er nou aan om met je verjaardag nog meer spullen te krijgen? Vaak zijn het leuke dingen, maar belanden ze uiteindelijk op zolder omdat je al zoveel leuke dingen hebt. Een kadobon kun je voor verschillende dingen gebruiken en je koopt bewust iets wat je kunt gebruiken.

9 Doe voordelig boodschappen. Er zijn verschillende manieren om voordelig boodschappen te kunnen doen. Denk maar eens aan opletten op aanbiedingen, kopen op de markt, boodschappenlijstje maken en hier niet van afwijken of een keer vaker naar de Aldi of Lidl.

10 Koop alleen wat je echt nodig hebt, niet wat je denkt nodig te hebben. Hoe vaak gebeurd het wel niet dat je je laat verleiden door de nieuwste snufjes die te koop zijn. Je beste vriend heeft bijv. een nieuwe I pad en dan wil je toch echt niet achter blijven. Maar heb je die wel nodig?

Wat zijn jouw goede voornemens? Laat het ons weten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*