Geld besparen inleiding

Met deze blog over het onderwerp geld besparen geven we tips en ideeën over hoe je geld kunt besparen en hoe je meer kunt doen met hetzelfde geld, en te bezuinigen en zuiniger te leven zonder in te leveren op de kwaliteit van je leven.

Zeker in economisch moeilijkere tijden heeft dit onderwerp bij veel mensen de volle aandacht, immers de makkelijkste, veiligste en snelste manier om meer geld over te houden is door te besparen.

We nemen op deze site dan ook alledaagse dingen onder de loep en gaan kijken hoe dit voordeliger en beter zou kunnen zonder in te leveren op de kwaliteit van ons leven.

Natuurlijk kun je bezuinigen en besparen door jezelf dingen te onthouden. Een simpel voorbeeld: in plaats van bier, wijn en fris te drinken zou je je kunnen beperken door alleen nog maar kraanwater te drinken. Echter zullen de meeste mensen de smaak van kraanwater (of beter het ontbreken van smaak) toch wel echt als een minder prettig alternatief ervaren waardoor het lastig wordt om dit lang vol te houden.

Daarom proberen we altijd in onze tips zuinigere alternatieven te bieden die gelijkwaardig maar dan alleen beter of voordeliger zijn.

Met het geld wat je vervolgens overhoud kun deels gebruiken om leuke dingen te doen of te kopen. Jezelf belonen maakt het besparen tot een soort van sport met leuke prijzen. Mensen die echter schulden hebben raad ik echter aan om elke cent die je overhoud in het aflossen van de schuld te steken, de rente die je immers maandelijks betaald aan een schuld is gewoon weggegooid geld.

Enfin, veel plezier met het lezen van de tips. Reacties en aanvullingen zijn welkom. Ideeën voor nieuwe artikelen en bezuinig tips mag je ook altijd doorgeven via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*