Een leuk kinderfeestje hoeft niet veel te kosten

Binnenkort een jarige job in het gezin? Dat moet natuurlijk gevierd worden met een feestje en ook hier kan op bespaard worden zonder dat het wat af doet aan het feestje zelf.

De sleutel voor het besparen op een kinderfeestje zit hem in het zelf doen. Ga niet, zoals zoveel ouders, naar de plaatstelijke binnenspeeltuin, pretpark, zwembad of bowling. Iemand inhuren om de kinderen te vermaken is zeker ook niet nodig.

Activiteiten die jezelf kun organiseren:
-Spelletjescircuit
-speurtocht
-knutselmiddag
-verkleedkleren
-hut bouwen
-zwembad in de tuin
-koekjes bakken
-tent
-circus/kindertheater
-bosspelen
enz.

Vraag eventueel wat hulp van bekenden als je een grote groep verwacht

Thema
Het makkelijkste is als je een thema voor je feestje hebt. Je bedenkt de activiteiten om het thema heen.

Betrek je kind bij het feestje. Vraag aan hem wat voor feestje hij leuk vind. Verzin samen het thema: prinsessen, piraten, Bob de Bouwer, een Theepartijtje, my little pony. Vergeet niet te vragen wat hij graag op zijn feestje wilt doen.

Werk vantevoren een programma uit en maak een inventarisering met wat je allemaal nodig hebt. Het is niet erg als je wat afwijkt van het programma op de dag zelf.

Maak zelf de taart of cupcakejes. Je kunt ook een cake bakken of kopen en deze laten versieren door de gasten. Zet jam, slagroom, smarties, andere snoepjes op tafel en laat de kinderen hun gang gaan.

Uitnodigingen
Maak zelf de uitnodigingen met behulp van photoshop en word.

Gratis uitjes
Wil je toch ergens heen? Vraag andere ouders of bekenden om te rijden. Veel kinderboerderijen zijn gratis, zo ook buitenspeeltuinen. Zoek ze vantevoren een keer op, dan weet je wat je kunt verwachten en voorkom je vervelende verrassingen

Eten
-Pannenkoeken bakken
-Friet met kroket of frikandel

Maak het extra speciaal door te picknicken. Met mooi weer kan dat op een kleedje in de tuin. Met slecht weer zou je op tafel een papieren tafelkleed kunnen leggen en hier de friet over verspreiden. Zet er een paar bordjes met ketchup en mayonaise bij.

Wat geef je ze mee aan het einde van het feestje?
-snoepzak
-zakje chips
-caramel appels
-fruit aan een spies met chocolade

Kijk voor meegeef cadeautjes eens bij de Action

relevante artikelen
besparen op kerstkaarten
budgetkado’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*