Geld besparen door verminderd energieverbruik

Hoge energierekeningen vindt niemand leuk en er zijn manieren om deze te voorkomen. Hieronder enkele tips waarmee je het energieverbruik kunt verminderen en daardoor geld over kunt houden voor andere leuke dingen.

Energie besparen en isoleren

Wist je dat een spaarlamp tot wel 5 keer minder energie verbruikt dan een standaard gloeilamp? Als je al de lampen binnenshuis vervangt voor spaarlampen dan kan dat uiteindelijk behoorlijk wat geld schelen. Bovendien gaan spaarlampen langer mee en haal je er dus een dubbel voordeel uit.

Wat ook behoorlijk scheelt is het geheel uitzetten van je televisie of computer. De standby modus is natuurlijk heel handig, maar het vraagt constant stroom en stroom kost geld.

Daarnaast kun je ook je huis isoleren. Vooral bij oude huizen kan dit een groot verschil maken, omdat deze vaak nog nog niet over een goede isolatie beschikken. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht ontsnapt en daardoor doet je verwarming er dus langer over om de kamer op de gewenste temperatuur te brengen. Het isoleren van je huis is wel wat duurder dan het aanschaffen van een spaarlamp, maar op de langere termijn verdien je dat geld gemakkelijk terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*