Besparen op kerstboom, echt of nep?

Als sinterklaas het land weer verlaten heeft is het tijd voor kerst en de kerstboom. Maar wat kun je nou het beste kiezen? Een echte boom of toch een nep boom. De beste en voordeligste keuze maak je door alle voors en na’s eens te noteren.


Voordeel echte kerstboom
-Meer sfeer
-Geur
-Je kunt de boom na kerst in de tuin planten voor het jaar daarna

Nadeel echte kerstboom
-Huis ligt vol naalden
-De boom overleeft het niet altijd om na de kerst weer buiten terug gepland te worden. Hierdoor heb je bijna elk jaar weer kosten aan een nieuwe boom

Voordeel nep kerstboom
-Geen naalden
-Makkelijk op te zetten en weer af te breken
-Je kunt elk jaar dezelfde boom weer te voorschijn halen en bespaart zo de terugkerende kosten van een nieuwe boom

Nadeel nep kerstboom
-Minder sfeer
-Je ziet vaak dat de boom nep is. Dit geld niet voor elke boom. Sommige nepbomen zijn haast niet van echt te onderscheiden. Dit zijn meestal de duurdere bomen.

Zelf hebben wij jaren lang een echte boom in huis gehad. Tot we de rondslingerende naalden zo beu begonnen te worden. En dan heb je natuurlijk elke keer werk met de boom halen en binnen in een pot zand zetten. Na oud en nieuw weer opruimen. En niet te vergeten de kosten die je elk jaar hebt met weer opnieuw een boom kopen. Sinds een paar jaar hebben we een nep boom. Om nog meer kosten te besparen hebben we deze tweedehands via marktplaats gekocht. Ik moet zeggen dat je het niet kan zien dat de boom al vaker in een ander huis gebruikt is en wij hebben er veel plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*