Bespaar geld door te stoppen met roken

Dat roken slecht is voor de gezondheid en slecht voor de portomonee weet iedereen. Maar toch zijn er veel mensen die blijven roken.

Waarom? Het is verslavend, een gewoonte. Voor veel mensen even een stukje ontspanning tijdens eens stressmoment. Ook al is het moeilijk om te stoppen, het is niet onmogelijk. Zo is mijn moeder in haar tienerjaren begonnen met roken. Door de jaren heen heeft ze verschillende stop pogingen gedaan zonder succes. Tot ze een cursus stoppen met roken ging volgen. De verslaving voor roken werd omgezet tot sporten. 1 keer in de week ging ze met andere deelnemers van de cursus hardlopen. En nu zeventien jaar later rookt ze nog steeds niet.


Wat kun je nog meer doen om te stoppen?
-Nicotine kauwgom of pleisters
-Acupunctuur
-Lasertherapie
-Hypnose
-Als je partner ook rookt samen stoppen en elkaar steunen en motiveren om dit vol te blijven houden
-Zoek een coach, dat kan prima een vriend, buurman of familielid zijn.

Hoe hou je het vol?
-Verander de gewoonte. Als je bijvoorbeeld gewend bent om een sigaretje te roken nadat je opgestaan bent ga je een rondje joggen i.p.v. roken
-Probeer rookruimtes te vermijden.
-Onderneem iets, zorg dat je genoeg om handen hebt om niet te roken zoals zwemmen, joggen, tuinieren, breien enz
-Beloon jezelf met iets. Van een deel van het geld dat je uitspaart door niet te roken kun je jezelf belonen. Denk maar eens aan een leuk boek of een etentje

Wat je ook doet, uiteindelijk zul je het zelf moeten doen en de motivatie in jezelf moeten zoeken. Maar als je je doel voor ogen houdt zal het zeker lukken. Vertrouw op jezelf dat je het kunt.

Als het eenmaal gelukt is om te stoppen zul je merken dat je elke maand geld overhoud wat je kunt gebruiken voor andere dingen of kunt sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*