Loterij winnen?

Veel mensen doen mee met kansspelen zoals een loterij. Want stel dat je zou winnen. Dan ben je gelijk miljonair en uit alle geldzorgen. Maar hoe groot is die kans dat je wint eigelijk? Die kans is klein, heel erg klein. Namelijk maar 3% om uberhaupt iets te winnen.


Zo heb ik een keer in een museum een duidelijk visueel voorbeeld gezien die deze kansberekening duidelijk laat zien. Een buis was gevuld met witte bolletjes en één rood bolletje. Je kon de buis draaien om te zien wanneer het rode bolletje te voorschijn kwam. En hoe vaak ik er ook aan draaide het rode bolletje kwam niet.

Maar waarom doen zoveel mensen mee met een loterij?
Ondanks de kleine kans doen er toch nog steeds veel mensen mee met de loterij. Maar waarom? Juist omdat er een kans is. En zeker als je hoort dat er weer ergens iemand gewonnen heeft krijg je net een beetje meer hoop dat de volgende keer jij die iemand wel eens zou kunnen zijn.

Stel je zou winnen. Zou je dan ineens van alle problemen af zijn? Ik ben bang van niet. Problemen, maken plaats van andere problemen zoals geldwolven. Zodra mensen weet je dat je veel geld gewonnen hebt willen ze allemaal je vriend zijn en dat is niet omdat ze je ineens zo aardig vinden. Geluk zit hem niet in geld. Geluk maak jezelf.

Slimmer is om het geld wat je anders aan loten besteedt op je spaarreking te zetten. Jaarlijks komt er rente bij wat het bedrag nog groter maakt. Je wint meer dan dat je bij welke loterij dan ook had kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*