Gratis internet bellen naar het buitenland met Skype

Onlangs gingen mijn ouders een aantal weken op vakantie naar Curacao. Natuurlijk wil je gedurende die tijd contact met elkaar houden en is het leuk om elkaar af en toe eens te bellen.

Bellen naar de andere kant van de wereld, zeker als je van mobiel naar mobiel belt kan echter duur uitpakken.

Goedkopere alternatieven zijn brieven schrijven, of elkaar e-mailen maar dat een mailtje van “het stand is mooi en het hotel …” is toch anders dan een enthousiaste stem horen die verteld hoe leuk het op vakantie is.

Een goedkoop (lees gratis) echt alternatief voor bellen is er echter, genaamd Skype.

Om skype te kunnen gebruiken moet je beiden over een computer, laptop of smartphone met internet verbinding te beschikken.

In de meeste hotels (en tegenwoordig ook bij de Mac Donalds restaurants) heb je tegenwoordig draadloos internet. In Nederland willen hotels nog wel een extra geld vragen voor het gebruik van de draadloze internet verbinding (met name de 4 en 5 sterren hotels vragen hier belachelijke bedragen voor) maar in het buitenland is een Wifi verbinding vaak standaard en gratis.

En ook zijn vrijwel overal internet cafe’s te vinden.

Let op als je de een smartphone gebruikt dat je gebruikt maakt van de draadloze verbinding (WIFI) verbinding en niet van GPRS, want dit laatste kan ook behoorlijk veel geld kosten.

Zelf heb ik een abonnement zonder GPRS en kan dus alleen internetten als er een (gratis) draadloze verbinding (WIFI) beschikbaar is.

Als je een smartphone met GPRS abonnement hebt, let dan altijd op dat je het zoeken van GPRS verbinding (ROAMING) uitzet als je naar het buitenland gaat omdat zelfs als je geen internet gebruikt dit onverwachte kosten kan geven, maar daarover een ander artikel.

Enfin, mogelijkheden genoeg, maar hoe werkt het ?

Allereerst dien je beiden het Skype programma te installeren, dit doe je door het programma te downloaden via de link www.skype.com/intl/nl/get-skype/on-your-computer/windows of via de website www.skype.com, kies “Skype downloaden”, “Windows”. en klik op de blauwe download knop onder Skype gratis.

Het installeren en instellen is recht-toe-rechtaan, zie de installatie instructies onder Installeren Skype.

Tijdens de installatie maak je een gebruikersnaam en skype naam.

Een typische skype naam (zeg maar het alternatief voor het telefoonnummer) bestaat uit . of .. als deze naam al in gebruik is door iemand anders kies dan pas een alternatief.

Om te kunnen skypen via de computer heb je een zgn. headset nodig, ofwel een koptelefoon met ingebouwde microfoon. Een losse microfoon en microfoon gaat wellicht ook maar dit heb ik niet getest.

Deze koptelefoon hoeft niet iets heel bijzonders te zijn, zelf gebruik ik er 1 van het merk compuparts die ik voor een tientje bij de Action winkel gekocht heb en deze voldoet prima.

Naast het gratis Skypen (Skype naar Skype verbinding) als je beide Skype hebt geinstalleerd zijn er ook mogelijkheden om met Skype naar een vast en mobiele telefoon te bellen, dit is echter wel tegen betaling hierover vindt je meer informatie op de skype website.

Succes met skypen. en laat onder in een reactie weten hoe het skypen je bevalt.

Installeren Skype

Hoewel het installeren vrij recht-toe rechtaan is laat ik hieronder in het kort zien hoe dit in zijn werk ging. Indien je over weinig computerkennis beschikt is het vaak handig om een meer ervaren persoon mee te laten kijken bij installatie.

– Ga naar de link www.skype.com/intl/nl/get-skype/on-your-computer/windows of naar de website www.skype.com, kies “Skype downloaden”, “Windows”. en klik op de blauwe download knop onder Skype gratis.

– Je dient voor het downloaden eerst een account aan te maken op de Skype website, als eerste vul je je naam en e-mail adres in. Als je een tweede e-mail adres hebt naast je belangrijkste mail adres dan zou deze gebruiken.

Skype installeren stap 1

– De profiel informatie is niet verplicht en ik leeg gelaten op de taalkeuze Nederlands na

Skype installeren stap 2

– Als skype naam staat al automatisch je . ingevuld, indien hiervoor al een account bestaat doet skype een andere suggestie
Kies een wachtwoord met zowel letters als ook een cijfer er in, bijv. “pindakaas1”, vul Captcha tekst in (de gekke tekens met de streep erdoor) let goed op hoofdletters, kleine letters en spaties. Als je ene lastig te lezen Captcha hebt, gewoon op de verversen knop drukken voor een nieuwe eenvoudigere captcha. En klik daarna op doorgaan.

– Vervolgens kun u Skype (bestand SkypeSetup.exe) downloaden, en dient u dit bestand na downloaden, gestart te worden

Skype installeren stap 4

– Volg de eenvoudige instructies, en in de laatste stap mag je je aanmelden met je skype naam (met de punten) en je wachtwoord

Skype installeren stap 5

Skype installeren stap 6

Skype installeren stap 7

Skype installeren stap 8

– Let op met het aansluiten van de headphone dat je de microfoon en koptelefoon correct aansluit, dit is normaliter de paarse aansluiting voor de microfoon en de groene aansluiting voor de koptelefoon

– Door te bellen naar de test service kun je een bericht inspreken en terug luisteren of deze goed ingesproken is

Skype installeren stap 9

Enfin veel plezier met Skypen. En laat hieronder en berichtje achter als je het programma gebruikt hebt, wat je er van vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*