Geld terugkrijgen van de belastingdienst met de Zorgtoeslag

Zorgtoeslag terugkrijgenEr zijn veel mensen die jaarlijks recht hebben op een zorgtoeslag maar niet op de hoogte zijn van deze regeling. En daardoor geld mislopen.

Hoe weet je of je recht hebt op de zorgtoeslag ?

Dat is Simpel er zijn maar 3 criteria:

1. Je moet 18 jaar of ouder zijn

2. Je moet een Nederlandse zorgverzekering hebben

3. Het toetsing inkomen mag niet te hoog zijn

Om dit laatste punt toe te lichten, onder toetsinginkomen wordt bedoelt alle inkomsten die je moet opgegeven bij je aangifte inkomstenbelasting.

Denk hierbij aan salaris, rente op spaarrekeningen, overige inkomsten etc.

Als je alleenstaand bent is in 2011 de grens 29.069 euro.
Als je een gezin hebt is in 2011 de grens 47.520 euro.

Indien je onder deze grens zit kun je dus geld terug krijgen

Hoeveel krijg ik terug ?
Dat ligt eraan hoever je toetsingsinkomen onder de grens zit, iemand die net onder het toetsingsinkomen zit krijgt meer terug als iemand die er ruim onder zit.

Of je wat terug krijgt en welk bedrag is heel snel uit te rekenen op de website van de belastingdienst: proefberekening zorgtoeslag. Na de proefberekening kun je de zorg toeslag aanvragen.

Kan ik dit jaar nog jaartoeslag aanvragen voor 2011 ?
Ja dat kan.

Meer informatie nodig ?
Voor de meest recente informatie en overige vragen, verwijs ik naar de website van de belastingdienst, tevens kun je ook de belastingtelefoon bellen. Heb deze in het verleden wel eens gebeld en ben altijd vriendelijk te woord gestaan en direct antwoord op mijn vragen gekregen.

Kortom de moeite waard om even na te kijken, en eenmaal een keer de zorgtoeslag aangevraagd, dan krijg je deze elk volgend jaar automatisch weer opnieuw.

Had je nog geen zorgtoeslag en heb je na het lezen van dit bericht de zorgtoeslag aangevraagd, laat dan een reactie achter.

We vinden het altijd leuk om te horen als we met ons bericht iemand hebben kunnen helpen, en het motiveert ons enorm om weer om nieuwe berichten te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*